Dessa bullar är mycket populära på Skåls Café. Ett enkelt vanligt recept med smak av kardemumma, smör och vaniljsocker. Bör serveras nygräddade men går också bra att frysa.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°. Lägg jästen i en bunke och lös den i lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan samt salt, socker och kardemumma. Arbeta in ca 12 dl mjöl till en smidig deg. Låt vila under bakduk ca 40 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den igen. Dela den på hälften och kavla ut varje del till en platta ca 40 x 25 cm. Blanda samman fyllningen och bred ut hälften på varje degplatta. Rulla ihop till rullar från långsidan.
- Skär varje längd i ca 12 bullar och ställ dem i bullformar på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk. Låt bullarna jäsa 30 min. Sätt ugnen på 250°.
- Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö över pärlsocker och grädda bullarna i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vi har provat att baka Vaniljbullarna i dag. Dom var supergoda. Jag skulle vilja ge 10 men det finns ju inte så det blir högsta betyg.
Supergoda bullar! Jag gjorde hälften av satsen med vanilj och hälften med kanel med nästa gång blir det bara med vanilj!!
Underbara bullar!! Alla fullkomligt älskade dem!!!
Vi ska testa i veckan. Det blir mitt andra bak av kaffebröd. Har bara gjort en gång i livet förut och då fick kvar deg i mitten. Det var i natt och jag körde receptet som står på mjölpåsen. Jag hör av mig när jag testat ditt recept. /ulfs
Hej! Finns bara en kommentar. Helt fantastiska!! Inte ens jag som nybörjare misslyckades. Andra bullbaket i mitt liv /ulfs
Dessa bullar älskade mina barn. Jag ska baka dessa på onsdag och sälja. Pga av min pojks klass ska få ihop pengar till en skol resa / lisa
Bakade dessa bullar igår.Barn och barnbarn åt med god aptit.Blir nog att baka snart igen.Jag ger 5 poäng för det här receptet.
Mums. Jättegoda. Kommer att göra dem igen.
Kanongoda bullar men blev väldigt stora :)
Jättegoda och enkla bullar att göra. JAg gör dom inte så stora utan mera normalstora. Brukar få ut ca 40 bullar.