Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljbullar

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Supergoda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke.Smält smöret häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt ägg, socker, hjorthornsalt och största delen av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  2. Arbeta upp degen med lite mjöl och kavla ut. Blanda samman och bred på fyllningen. Vik degen dubbel, skär remsor och forma till knutar och lägg på plåt.
  3. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 min på 225 graders värme. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa i strösocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.