Vill man göra riktigt goda vaniljbullar finns inga genvägar. Man måste göra allt från grunden.
Det här receptet ger garanterat supersmarriga vaniljbullar.
Instruktioner
- Deg:
Värm mjölk och grädde fingervarm.
- Lös upp jästen i vätskan.
Vispa ägg och socker smidigt i en degbunke.
- Tillsätt ägg och degspadet.
Arbeta i mjöl och salt till en smidig deg.
Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk.
- Vaniljkräm:
Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna. Lägg dem tillsammans med stången i mjölken.
Koka upp. Ta bort från värmen. Låt stå i 15 minuter och ta sen upp stången.
Vispa ihop äggulor, socker och maizenamjöl i en bunke.
Tillsätt vaniljmjölken under vispning. Vispa blandningen helt slät.
Koka försiktig upp blandningen under omrörning.
När den kokar ordentligt tillsätts smöret.
Ta bort kastrullen från värmen.
Vispa vaniljkrämen helt slät.
- Passera krämen genom en sil ner i ett kärl som är placerat i ett iskallt vattenbad.
Täck kärlet med plastfilm.
- Utbakning:
Kavla ut degen.
Ta ut rundlar ca 10 cm stora.
Klicka fyllning på rundlarna och nyp ihop dem.
- Placera bullarna på en bakplåtspappersbeklädd plåt.
Låt jäsa i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 º.
Grädda vaniljbullarna i 8-10 minuter.
Pensla de nygräddade bullarna med smör och rulla dem i strösocker.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar