Goda bullar som bara behöver jäsa en gång.
Instruktioner
- Börja med att blanda fyllningen och ställ åt sidan.
- Finfördela smöret i 5 dl vetemjöl (jag gör i en matberedare med kniv).
Lös upp jästen i mjölken och häll ner i mjöl- och smörblandningen ihop med resten av ingredienserna till degen och blanda till en deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl och så behövs.
Ta upp på bakbord och knåda degen slät.
- Kavla ut till en rektangulär platta och bred på fyllningen . Rulla ihop och skär i 24 bita och lägg i formar.
- Låt jäsa till dubbel storlek (cirka 40 min), pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i ugn på 250 grader i cirka 5-10 minuter.
Publicerat den
18 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur många bullar blir det av det här receptet? någon som vet?
Jag gör 24 bullar på denna satsen.