- Serverar: 40 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Blandade ett antal olika recept och fick fram de i mina ögon perfekta bullarna.
Kan även naturligtvis bakas som traditionella kanelbullar, eller med någon annan fyllning...
Instruktioner
- Smält margarinet, tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke, jag använder min kitchen aid, slå på mjölken och lös upp jästen.
Tillsätt, ägg, kesella, salt och socker och blanda tills det blandat sig ordentligt.
- Blanda bakpulvret och hjorthornssaltet med mjölet och häll i mjölet i bunken och blanda till degen släpper kanterna.
- Låt jäsa övertäckt i ca 60 minuter.
- Blanda fyllningen, till en "kräm".
Ta upp degen på bakbord och knåda en stund.
Dela degen i lagom stora bitar och kavla ut till lagom tjocklek.
Bred på fyllingen och rulla ihop.
Skär rullen i "rullar" och lägg på bakplåtspapper på en plåt, låt jäsa ca 45-60 minuter till minst dubbel storlek.
- Jag använder varmluftsugn, det är det enda som fungerar och då är det lagom med ca 225 grader i cirka 8-10 minuter.
Publicerat den
16 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blir nyfiken på att testa receptet men har ingen varmluftsugn - varför fungerar inte vanlig med ngt högre temperatur?