Instruktioner
Värm vaniljvispen till fingervarm temperatur.
Smula ner jästen i en degbunke och slå vaniljvispen över. Rör om till jästen är upplöst.
Tillsätt socker, salt och det rumsvarma smöret.
Blanda ner mjölet lite i taget och arbeta samman till en blank men ganska lös deg.
Klicka med hjälp av två vattensköljda skedar upp degen i bullformar av papper.
Ställ bullformarna att jäsa till knappt dubbel storlek, det tar ca 35-40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg.
Tryck försiktigt en fördjupning i varje bulle och fyll den med en klick hallonsylt.
Strö pärlsocker och hackad mandel över.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 6-7 minuter.
såg detta recept i allers, gjorde dom, och är super goda
Riktigt goda bullar Blir 5 stjärnor
Fruktansvärt enkla att göra. Och goda blev dem! Snålade dock lite för mycket med sylten tror jag.
Supersmarriga - de försvann i ett nafs - dags att baka en ny sats!
Se gjorde stor succé. Enkla att göra och smakade nästan som wienerbröd. Kommer snart att baka dem igen. Tosca
De här bullarna var toppen goda och lätta att göra, jag har gjort dem flera gånger nu, både med hallonsylt och blåbärssylt. 5 stjärnor lätt!:)
Mumsiga!!! Mycket mjuka och goda och lätta att göra... har blivit omtyckta av familjemedlemmar! Kommer definitivt göra igen. Har fryst in massor då jag gjorde dubbelsats.
Väldigt enkla att göra! Tyvärr så tyckte jag att de smakade lite tråkigt. Nästa gång ska jag prova att göra dom med en annan vaniljsås och kanske tillsätta lite mer äkta vanilj.
Lätta och goda! Kan det bli bättre?
Supermjuka och goda bullar. Jag tillsatte 1 tsk vaniljsocker i degen efter tidigare kommentar och så använde jag en sprits för att få i hallonsylten i bullen, det blev snyggt! Samt att jag penslade med smält smör och doppade i strösocker innan servering, istället för att garnera med pärlsocker då pärlsockret var slut. De kommer definitivt att bakas flera gånger!