Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljbullar med hallonsylt

(10 kommentarer)  
Vaniljbullar med hallonsylt Vaniljbullar med hallonsylt
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Ljuvliga sommarbullar!!!

Ingredienser

Instruktioner

Värm vaniljvispen till fingervarm temperatur. Smula ner jästen i en degbunke och slå vaniljvispen över. Rör om till jästen är upplöst. Tillsätt socker, salt och det rumsvarma smöret. Blanda ner mjölet lite i taget och arbeta samman till en blank men ganska lös deg. Klicka med hjälp av två vattensköljda skedar upp degen i bullformar av papper. Ställ bullformarna att jäsa till knappt dubbel storlek, det tar ca 35-40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg. Tryck försiktigt en fördjupning i varje bulle och fyll den med en klick hallonsylt. Strö pärlsocker och hackad mandel över. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 6-7 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • annelieberggren 9 juni 2009

    såg detta recept i allers, gjorde dom, och är super goda

  • Gunn57 14 juni 2009

    Riktigt goda bullar Blir 5 stjärnor

  • anluk 17 juni 2009

    Fruktansvärt enkla att göra. Och goda blev dem! Snålade dock lite för mycket med sylten tror jag.

  • rufus10 7 juli 2009

    Supersmarriga - de försvann i ett nafs - dags att baka en ny sats!

  • tosca3 16 augusti 2009

    Se gjorde stor succé. Enkla att göra och smakade nästan som wienerbröd. Kommer snart att baka dem igen. Tosca

  • JosieK 12 juni 2010

    De här bullarna var toppen goda och lätta att göra, jag har gjort dem flera gånger nu, både med hallonsylt och blåbärssylt. 5 stjärnor lätt!:)

  • daembos 12 augusti 2010

    Mumsiga!!! Mycket mjuka och goda och lätta att göra... har blivit omtyckta av familjemedlemmar! Kommer definitivt göra igen. Har fryst in massor då jag gjorde dubbelsats.

  • mssalmonella 17 oktober 2010

    Väldigt enkla att göra! Tyvärr så tyckte jag att de smakade lite tråkigt. Nästa gång ska jag prova att göra dom med en annan vaniljsås och kanske tillsätta lite mer äkta vanilj.

  • Lindawilsson 9 maj 2011

    Lätta och goda! Kan det bli bättre?

  • Zlemma 18 maj 2011

    Supermjuka och goda bullar. Jag tillsatte 1 tsk vaniljsocker i degen efter tidigare kommentar och så använde jag en sprits för att få i hallonsylten i bullen, det blev snyggt! Samt att jag penslade med smält smör och doppade i strösocker innan servering, istället för att garnera med pärlsocker då pärlsockret var slut. De kommer definitivt att bakas flera gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.