Bullarna till den hallontoppade desserten kan förberedas och frysas, och lemon curden håller ett par dagar i kylen. Ur Salt & Peppar nr 2/12.
Instruktioner
- Rör ihop mjölk, socker och kardemumma. Rör ned jästen. Häll i det mesta av mjölet och rör till en fast smet. Knåda 10 minuter med maskin eller längre för hand. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
- Lemon curd:
Tvätta citronerna. Riv skalet på den ena och pressa saften ur båda. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda citronskal och -saft med vaniljstång och frön, äggulor, honung och smör i en kastrull. Sjud under omrörning tills det tjocknar, ca 5 minuter.
- Lägg gelatinbladet i blöt några minuter. Ta upp det och krama ur vätskan. Rör ned gelatinet i citronkrämen, plocka upp vaniljstången och låt svalna.
- Sätt ugnen på 200 grader. Stjälp upp bulldegen och arbeta in smöret i omgångar. Dela i åtta bitar och rulla till bollar. Platta ut och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 5 minuter tills de fått fin färg och låt dem sedan svalna på galler.
- Vispa grädden och vänd försiktigt ned den i lemon curden. Toppa varje bulle med citronkräm och hallon. Riv litet citronskal över och pudra med florsocker.
Publicerat den
30 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar