Vaniljbullar med saffran

De här bullarna är lättbakade, saftiga och har en härlig doft av saffran och vanilj. Så nog blir det julstämning...

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bullar, vaniljbullar, saffran

Ingredienser

7 dl vetemjöl
100 g smör
2 dl standardmjölk
25 g jäst
½ krm salt
½ dl socker
1 tsk malen kardemumma
0,5 g saffran, 1 kuvert
1 ägg

Vaniljkräm:
1½ dl mellangrädde
1½ msk vetemjöl
½ msk socker
1 ägg
1 msk vaniljsocker

1 ägg att pensla med
Strösocker att doppa i
20 bullformar

Betyg (1 röst)
Antal personer
20 st
Visningar:
2048
Sparat:
52

Gör så här

Värm mjölk och smör till fingervarmt, 37°.

Smula jäst i en bunke och rör ut med lite av degspadet. Häll på resten av spadet, socker, salt, saffran och kardemumma samt ägg och nästan allt mjöl.

Arbeta samman degen till smidig konsistens.

Lägg degen att jäsa på varm dragfri plats i 30 minuter. Täck bunken med plastfilm.

Vaniljkräm:
Vispa ihop grädde, mjöl och socker i en kastrull och koka blandningen i 3 minuter under vispning. Ta av kastrullen och rör ner ägget, hetta sedan upp krämen försiktigt tills den tjocknar. Dra den från värmen, rör ner vaniljsockret och vispa krämen sval.

Kavla ut degen till en kaka på ca 40x50 cm och skär ut 20 rutor.

Lägg en klick kräm i mitten och nyp ihop bullarna i hörnen.

Lägg dem med skarven nedåt i bullformar och jäs under handduk i 30 minuter.

Vispa upp ägget, pensla bullarna och grädda i 225° i 10 minuter.

Doppa bullarna i strösocker.

LIKNANDE RECEPT

Vaniljbullar recept
av Engla
över 2 månader
över 2 månader
av ninamy
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av tina62
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.