De här bullarna är lättbakade, saftiga och har en härlig doft av saffran och vanilj. Så nog blir det julstämning...
Instruktioner
- Värm mjölk och smör till fingervarmt, 37°.
- Smula jäst i en bunke och rör ut med lite av degspadet. Häll på resten av spadet, socker, salt, saffran och kardemumma samt ägg och nästan allt mjöl.
- Arbeta samman degen till smidig konsistens.
- Lägg degen att jäsa på varm dragfri plats i 30 minuter. Täck bunken med plastfilm.
- Vaniljkräm:
Vispa ihop grädde, mjöl och socker i en kastrull och koka blandningen i 3 minuter under vispning. Ta av kastrullen och rör ner ägget, hetta sedan upp krämen försiktigt tills den tjocknar. Dra den från värmen, rör ner vaniljsockret och vispa krämen sval.
- Kavla ut degen till en kaka på ca 40x50 cm och skär ut 20 rutor.
- Lägg en klick kräm i mitten och nyp ihop bullarna i hörnen.
- Lägg dem med skarven nedåt i bullformar och jäs under handduk i 30 minuter.
- Vispa upp ägget, pensla bullarna och grädda i 225° i 10 minuter.
- Doppa bullarna i strösocker.
Publicerat den
22 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
vaniljbullar med saffran jättegoda