Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljbullar med saffran

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

De här bullarna är lättbakade, saftiga och har en härlig doft av saffran och vanilj. Så nog blir det julstämning...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölk och smör till fingervarmt, 37°.
  2. Smula jäst i en bunke och rör ut med lite av degspadet. Häll på resten av spadet, socker, salt, saffran och kardemumma samt ägg och nästan allt mjöl.
  3. Arbeta samman degen till smidig konsistens.
  4. Lägg degen att jäsa på varm dragfri plats i 30 minuter. Täck bunken med plastfilm.
  5. Vaniljkräm: Vispa ihop grädde, mjöl och socker i en kastrull och koka blandningen i 3 minuter under vispning. Ta av kastrullen och rör ner ägget, hetta sedan upp krämen försiktigt tills den tjocknar. Dra den från värmen, rör ner vaniljsockret och vispa krämen sval.
  6. Kavla ut degen till en kaka på ca 40x50 cm och skär ut 20 rutor.
  7. Lägg en klick kräm i mitten och nyp ihop bullarna i hörnen.
  8. Lägg dem med skarven nedåt i bullformar och jäs under handduk i 30 minuter.
  9. Vispa upp ägget, pensla bullarna och grädda i 225° i 10 minuter.
  10. Doppa bullarna i strösocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anitag 10 december 2008

    vaniljbullar med saffran jättegoda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.