Perfekt att baka till jul och njuta av!
Instruktioner
- Deg:
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm, 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet.
Häll på resten av spadet, salt, socker, kardemumma, saffran, ägg och nästan allt mjöl.
Arbeta samman degen. Låt jäsa i 30 minuter.
- Vaniljkräm:
Rör ned mjöl och socker i grädden och koka blandningen i 2-3 minuter under omrörning.
- Tag kastrullen av värmen och rör ned ägget, hetta sedan upp krämen så den tjocknar.
Drag den från värmen, rör ned vaniljsockret och vispa krämen sval.
- Deg:
Tag upp degen på mjölat bakbord, kavla ut en kaka på 40x50 cm. Skär 20 rutor.
Lägg en klick kräm i mitten och vik ihop bullarna.
Lägg dem med skarven nedåt i bullformar.
Ställ på plåt med höga kanter. Jäs i 30 minuter.
- Pensla med ägg, grädda i 225° i 10 minuter.
Doppa bullarna i strösocker.
Publicerat den
24 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kan det vara såna här? Undra om man kan göra det utan matberedare?