Läckra bullar med en ljuvlig fyllning av vanilj, salvia och körsbär. Färsk salvia ger en mild, och kryddig smak på bullarna.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm det till ca 37 grader. Smula ner jästen i en stor bunke och häll över mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och nystött kardemumma.
- Tillsätt den mindre mängden mjöl och arbeta samman till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Arbeta degen i maskin i 10 minuter eller för hand i 15 minuter. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och bearbeta den. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång rektangel.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen utom körsbärssylten, i en skål.
- Bred ut ett tunt lager fyllning på degbitarna. Fördela 1/4 av körsbärssylten på ena långänden av varje rektangel (på den del som hamnar innerst när du rullar ihop)
- Rulla ihop dem. Skär varje rulle i ca 10 bitar och placera dem i bullformar. Låt dem jäsa till dubbel storlek under bakduk i 20-30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
- Blanda florsocker och vatten. Ringla glasyren över bullarna med hjälp av en liten sked.
Publicerat den
15 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar