Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljbullar med salvia och körsbär

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Läckra bullar med en ljuvlig fyllning av vanilj, salvia och körsbär. Färsk salvia ger en mild, och kryddig smak på bullarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm det till ca 37 grader. Smula ner jästen i en stor bunke och häll över mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och nystött kardemumma.
  2. Tillsätt den mindre mängden mjöl och arbeta samman till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Arbeta degen i maskin i 10 minuter eller för hand i 15 minuter. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och bearbeta den. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång rektangel.
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen utom körsbärssylten, i en skål.
  5. Bred ut ett tunt lager fyllning på degbitarna. Fördela 1/4 av körsbärssylten på ena långänden av varje rektangel (på den del som hamnar innerst när du rullar ihop)
  6. Rulla ihop dem. Skär varje rulle i ca 10 bitar och placera dem i bullformar. Låt dem jäsa till dubbel storlek under bakduk i 20-30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
  9. Blanda florsocker och vatten. Ringla glasyren över bullarna med hjälp av en liten sked.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.