Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljglass med oreagno- och myntasabayonne med pistaschmusli

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Knaprigt, sött och otroligt gott! En läcker dessert som överraskar gästerna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljglass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och frön i en rostfri kastrull. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna under vispning och häll tillbaka i kastrullen och rör om.
  2. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning. Ta kastrullen från värmen, det får inte koka. Häll upp massan i en bunke och kyl ner. Låt gärna glassmassan stå i kylen för bästa resultat. Sila av den och kör i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen i 1-2 timmar och servera den därefter.
  3. Sabayonne: Vispa ägg, socker och vin till ett skum i en rostfri skål. Sätt skålen över vattenbad på spisen och vispa upp smeten till en fluffig kräm. Tag bort den från vattenbadet och fortsätt att vispa tills smeten är kall. Sätt gärna in smeten i kylen en liten stund. Vispa upp grädden lätt. Vänd ner den och de finhackade örterna i sabayonnesåsen.
  4. Musli: Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna grovt och blanda dem med havregryn, pumpakärnor och kokos. Strö ut det på en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop honung, olja och vatten i en liten skål och häll över grynblandningen och blanda runt på plåten. Sätt in mitt i ugnen i 15-20 minuter tills muslin börjar få en fin gyllenbrun färg. Ta ut plåten och låt det svalna.
  5. Servering: Lägg upp glassen i portionsglas, skeda över sabayonne och strö över musli. Garnera gärna med färska örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.