Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Mums va gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Smörj hjärtformar av metall väl.
  2. 2. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl, socker och matfett till en smidig deg. Använd gärnamatberedare.
  3. 3. Svep in degen i plastfilm och låt den vila svalt i ca 45 minuter i kylen.
  4. 4. Blanda ägg, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda under vispning på svag värme tills krämen tjocknar.
  5. 5. Låt kallna och smaksätt därefter med vanilj.
  6. 6. Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen till en ganska tjock platta. Klä de smorda formarna med cirka hälften av degen.
  7. 7. Lägg en klick kräm i varje form. Täck dem med ett lock av deg, kläm till degen väl runt kanterna.
  8. 8. Grädda kakorna på galler i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  9. 9. Stjälp försiktigt upp kakorna på ett plant underlag medan de ännu är varma. Sikta över lite florsocker strax före servering.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • allting 10 mars 2009

    superfina. jag gjorde dom alldeles nyss. visst var det lite pill med dom, för mig tog det ca 2 timmar. men de ser riktigt fina ut :)

  • Bullmorsan 10 februari 2011

    Ska testas till alla hjärtans dag!

  • KarinAnnaLinnea 22 oktober 2012

    Jag testade att ha i lite karamellfärg i vaniljkrämen, och det blev superfint med en rosa fyllning! Ett tips om ni vill liva upp dessa godingar lite ;)

  • karan95 12 december 2015

    Du kan väl iaf skriva att du snodde receptet från Icas hemsida: http://www.ica.se/recept/vaniljhjartan-276591/ Spelar dock ingen roll då jag ändå ska baka dem men du borde ju skriva att det är Icas recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.