Söta och mjuka päron med len och lite knaprig pistaschglass som sedan toppas med en hemmagjord chokladsås. Tre supergoda smakkombinationer i en och samma tugga!
Instruktioner
- Finhacka nötterna (100 g) i en matberedare med en metallkniv. Häll sockret över nöthacket och kör i några minuter. Vispa äggulor och siktat florsocker luftigt i en annan skål, gärna med elvisp. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden medelhårt.
- Vänd ner 2 msk av pistaschmassan och bittermandelarom i äggulesmeten. Vänd ner grädden.
Vänd försiktigt ner äggvitan och de hackade nötterna i smeten. Frys in glassen i 5-6 timmar i en form, ca 1½ liter. Rör gärna i den några gånger under infrysningen.
- Lägg alla ingredienser till chokladsåsen i en tjockbottnad kastrull. Låt dem koka upp under omrörning. Koka såsen försiktigt i ca 20 minuter, vispa då och då. Servera den varm eller kall.
- Skala päronen, spara gärna skaften. Koka upp vatten, socker, citronsaft och delad vaniljstång. Sjud päronen i lagen tills de är mjuka, ca 20-30 minuter. Låt päronen svalna i lagen.
- Servera päronen med pistaschglassen och ringla över chokladsås.
Publicerat den
10 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar