Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljinkokta päron med pistaschglass

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Söta och mjuka päron med len och lite knaprig pistaschglass som sedan toppas med en hemmagjord chokladsås. Tre supergoda smakkombinationer i en och samma tugga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka nötterna (100 g) i en matberedare med en metallkniv. Häll sockret över nöthacket och kör i några minuter. Vispa äggulor och siktat florsocker luftigt i en annan skål, gärna med elvisp. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden medelhårt.
  2. Vänd ner 2 msk av pistaschmassan och bittermandelarom i äggulesmeten. Vänd ner grädden. Vänd försiktigt ner äggvitan och de hackade nötterna i smeten. Frys in glassen i 5-6 timmar i en form, ca 1½ liter. Rör gärna i den några gånger under infrysningen.
  3. Lägg alla ingredienser till chokladsåsen i en tjockbottnad kastrull. Låt dem koka upp under omrörning. Koka såsen försiktigt i ca 20 minuter, vispa då och då. Servera den varm eller kall.
  4. Skala päronen, spara gärna skaften. Koka upp vatten, socker, citronsaft och delad vaniljstång. Sjud päronen i lagen tills de är mjuka, ca 20-30 minuter. Låt päronen svalna i lagen.
  5. Servera päronen med pistaschglassen och ringla över chokladsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.