Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljkokt päron med björnbärssås

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Efterrätt att tillaga ev till nyår eller annat passande tillfälle.

Ingredienser

Instruktioner

Skala päronen men låt skaftet sitta kvar. Häll vatten, pressad citronsaft, 3 msk socker och uppskuren vaniljstång i en liten kastrull. Lägg ner päronen och koka dem knappt mjuka under lock, ca 5-15 minuter. Låt päronen kallna i spadet. Passera björnbären i en sil med 2 msk socker. Lägg en spegel av såsen på tallriken och ställ päronen mitt i den. Garnera med björnbär och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.