Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljkokta plommon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den som kokar in plommon med vaniljstång och fyller en vacker glasburk, kommer inte att ångra sig. Passa på att göra en extra att ge bort!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden.
  2. Koka upp vatten, vaniljstång och socker. Låt koka ca 10 min.
  3. Halvera och kärna ur plommonen. Lägg ner dem i lagen och sjud 1 – 2 min. Är plommonen helt mogna behöver de inte sjuda i lagen.
  4. Lägg plommonen i en värmetålig, ren glasburk. Häll på den heta lagen och sätt på locket.
  5. Servera gärna plommonen med en klick Kesella vanilj.
  6. Tips! Håller sig ungerfär 1 vecka i kylen!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marielotta 22 september 2009

    Hej, tack för receptet. Gott blev det. Hade mjölk och mariekex som tillbehör. Jag har aldrig använt mig av vaniljstång tidigare, och det blev lite speciellt... Funderade lite på plommonskalen...tror jag kommer att ta bort skalen nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.