Jättegod vaniljkola och ett måste till jul. Väldigt lätt att få bra.
Instruktioner
- Ta fram en långpanna och lägg i bakplåtspapper.
- Blanda sirap, socker, vispgrädde och smör i en tjockbottnad kastrull. Blanda sedan i vaniljsockret.
- Koka upp och låt sjuda på svag värme tills termometern visar 120 grader eller till det att kolan klarar kulprov.
- Häll i kolasmeten i långpannan. Låt den stå och svalna innan du ställer in den i kylskåpet i minst 40 minuter, men gärna över natten.
- Skär upp kolan i små fyrkanter 2x2 cm och slå sedan in dem i bakplåtspapper.
Publicerat den
14 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott och lätt fast jag tycker 3-4 tsk vaniljsocker är på tok för mycket, för mig räcker det med endast 1 tsk :) Därför får du "bara" en fyra av mig men smaken är ju olika-jag brukar minska mängden oavsett vilket recept det än gäller när det kommer till vaniljsocker.. GOD JUL!
super goda :D detta kommer att finnas på gottebordet i jul :D dock tog jag lite mindre vaniljsocker. du får en 4 av mig.
Jag har gjort denna vaniljkola och följt receptet och gillar det! Den har kärlek, smaken .. allt! Jag har gjort den 2 gånger :)