Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljkola (julgodis)

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Jättegod vaniljkola och ett måste till jul. Väldigt lätt att få bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram en långpanna och lägg i bakplåtspapper.
  2. Blanda sirap, socker, vispgrädde och smör i en tjockbottnad kastrull. Blanda sedan i vaniljsockret.
  3. Koka upp och låt sjuda på svag värme tills termometern visar 120 grader eller till det att kolan klarar kulprov.
  4. Häll i kolasmeten i långpannan. Låt den stå och svalna innan du ställer in den i kylskåpet i minst 40 minuter, men gärna över natten.
  5. Skär upp kolan i små fyrkanter 2x2 cm och slå sedan in dem i bakplåtspapper.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • soccermum 10 december 2011

    Gott och lätt fast jag tycker 3-4 tsk vaniljsocker är på tok för mycket, för mig räcker det med endast 1 tsk :) Därför får du "bara" en fyra av mig men smaken är ju olika-jag brukar minska mängden oavsett vilket recept det än gäller när det kommer till vaniljsocker.. GOD JUL!

  • jezzysnor 22 december 2011

    super goda :D detta kommer att finnas på gottebordet i jul :D dock tog jag lite mindre vaniljsocker. du får en 4 av mig.

  • ucansaybaby 5 december 2012

    Jag har gjort denna vaniljkola och följt receptet och gillar det! Den har kärlek, smaken .. allt! Jag har gjort den 2 gånger :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.