Sååå god!!! :P Passar som fyllning till vilken tårta som helst.
Instruktioner
- Vispa äggulor, maizena och 1/2 dl socker länge, det ska vara poröst och vitt till färgen.
- Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och resterande socker.
- Tillsätt den kokande mjölken i äggblandningen under kraftig vispning.
- Slå tillbaka i kastrull och koka på svag värme under konstant omrörning tills såsen tjocknat, den får absolut inte koka, utan ska bara precis sjuda en stund.
- Låt svalna, rör om då och då i vaniljkrämen medan det svalnar för att undvika skinn på såsen.
- Förvara kallt tills det är dags att fylla tårtan.
Publicerat den
23 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag ska testa detta recept :D Hoppas det är något att hänga i granen ^^
Är grädde samma sak som vispgrädde? majzenamjöl är det samma sak som det där man har i såsen för att den ska bli tjockare?