Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljkräm till tårta

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Sååå god!!! :P Passar som fyllning till vilken tårta som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor, maizena och 1/2 dl socker länge, det ska vara poröst och vitt till färgen.
  2. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och resterande socker.
  3. Tillsätt den kokande mjölken i äggblandningen under kraftig vispning.
  4. Slå tillbaka i kastrull och koka på svag värme under konstant omrörning tills såsen tjocknat, den får absolut inte koka, utan ska bara precis sjuda en stund.
  5. Låt svalna, rör om då och då i vaniljkrämen medan det svalnar för att undvika skinn på såsen.
  6. Förvara kallt tills det är dags att fylla tårtan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • WilenX 26 maj 2009

    Jag ska testa detta recept :D Hoppas det är något att hänga i granen ^^

  • sandja_ 29 maj 2011

    Är grädde samma sak som vispgrädde? majzenamjöl är det samma sak som det där man har i såsen för att den ska bli tjockare?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.