Ingen kan motstå de här ljuvligt söta marängerna fyllda med härligt luftig chokladkräm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Vispa ner 2 dl socker matskedsvis. Vispa väl mellan varje matsked.
- Tillsätt vaniljpulver och vispa tills marängsmeten är tjock och glansig och sockret har smält, prova genom att gnida smeten mellan fingrarna för att se om den är slät.
- Klä en plåt med bakplåtspapper. Skeda upp smeten i en sprits och spritsa 16 maränger, ca 7½ cm i diameter, på plåten. Grädda 30 minuter med luckan på glänt. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna helt i ugnen.
- Rör under tiden ihop ½ dl vatten med kakao, jordgubbspuré och 1 dl socker i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud tills chokladkrämen är helt slät och börjar tjockna, rör om hela tiden. Låt såsen svalna.
- Skeda upp chokladkrämen på en maräng och lägg på en andra maräng. Strö över riven choklad och servera.
Publicerat den
15 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar