Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljcupcakes med fluffy frosting & hallon

(18 kommentarer)  
Vaniljcupcakes med fluffy frosting & hallon Vaniljcupcakes med fluffy frosting & hallon
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Underbara vaniljmuffins med frosting som smakar mums-mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljmuffins: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölk och olja, sikta ner mjölblandningen och rör smeten slät. Fyll amerikanska muffinsformar (välj stadiga formar, inte lösa bullforms-typen) till 2/3. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt dem svalna under bakduk.
  2. White fluffy frosting: Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. (Jag orkade inte ta fram den stora assistenten utan vispade ihop det hela med elvisp vilket går minst lika bra, om inte bättre.) Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning - detta moment bör ta ca 10 minuter. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 minuter. (Vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar frostingen kall.)
  3. Spritsa på frostingen (använd en stor tyll, helst) och dekorera med ett hallon på toppen. Låt gärna dessa cupcakes stå i kylen ett par timmar innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • ronjaaa 14 mars 2009

    Misslyckades totalt med detta, muffinsen blev torr och konstig och fluffy frostingen smakade bara ägg :( trodde jag skulle få något gott att tugga på till melodifestivalen, men nej nej ..

  • vanilj 14 mars 2009

    ronjaaa: Va? Vad trist! :( Jag har gjort dessa muffins + frostingen otaliga gånger och aldrig misslyckats. Att muffinsen blir torra kan ju bero på vilken ugn man har + hur länge man har dom inne. Ett tips är ju att känna med provsticka när man ser att dom höjt sig och fått färg. Frostingen ska inte smaka ägg utan smaka som innehållet i mums-mums... så där vet jag inte riktigt vad du gjorde för "fel"? :/

  • BellaHallon 5 juni 2009

    Jag har precis bakat dessa fantastiska cupcakes, dom blev jätte goda och bra men jag mislyckades med frostingen så att jag fik göra om den. Men eftersom dom va så goda kommer jag att baka dom fler gånger^^

  • johanna-73 10 juli 2009

    ÅHH!!! Gud vilka fina små bakelser du har gjort. Dessa måste jag prova snarast. Jätte fina.

  • gabb3 24 juli 2009

    hej! Dom blev jättefina och ser jättegoda ut! Jag ska snart göra dom! Min syrra håller på att baka tiger kaka! Jag håller tummarna på att dom kommer bli goda!

  • Amika 3 augusti 2009

    Jag hittade också de här på dagens muffin. :) Jättebra recept. Men jag tyckte det blev fruktansvärt sött. För sött för min smak. Så nästa gång ska jag blanda osockrade hallon i muffinsmeten och lite lemoncurd i frostingen. :) Då blir det nog mer lagom sött för mina smaklökar tror jag. :)

  • vanilj 4 augusti 2009

    Receptet på Dagens muffin är ju mitt :) Jo, det är väldigt sött. Muffinsen är inte så söta tycker jag men frostingen. Men den är ju amerikansk så... inte undra på, haha! :)

  • eke85 17 september 2009

    Blev ganska mycke frosting över så man kan nog göra en dubbel sats muffins :-) Annars ett jätte bra recept! Tack så mycke dom blev såå fina ;-)

  • Riku 17 november 2009

    Frostingen blev extremt god! Jag som aldrig gillat cream cheese frosting hitta nu min favorit!

  • _Jag_ 30 januari 2010

    Bästa frostingen jag nånsin smakat!

  • Frostiing 12 februari 2010

    Det här ser bara för läckert! Måste verkligen testa och baka dessa innan alla hjärtans dag ;)

  • ekolina 10 maj 2010

    Vilken underbart god frosting!

  • aliice 7 augusti 2010

    Precis som någon tidigare skrev, blev det mycket frosting, trots att jag från början inte trodde det... blandade i lite hallon i frostingen också, främst för färgen, men lukten och smaken klagar jag inte på! Tack för ett bra recept!

  • emeliejansson 19 januari 2011

    Kan man ha denna frosting till en tårta?

  • vitamumsmums 2 april 2011

    Helt sjukt goda cupcakes, måste säga att bara receptet till muffinsen var för jäkla gott! Jag hade dock i lite mer vanilj. Tack för ett mycket bra recept! ;)

  • sandraahlberg 4 juli 2011

    Hjälp mig någon! Har gjort denna frosting en gång och den var helt UNDERBART god! Dock har jag efter den gången misslyckats tre gånger? Allt går bra ända tills precis i slutet, när den nästan e kall, så mitt under vispningen bara sjunker fluffet ihop och frostingen blir flytande? Vad gör jag för fel??? Är det bunken? Temperaturen i rummet? Funderar på alla möjliga orsaker??

  • mia789 21 februari 2012

    ser gott ut, kan jag anvanda riktig vaniljextrakt?

  • fred444 23 november 2012

    mm vad gott ska testa göra själv

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.