Vaniljmuffins fylld med kola (dulce de leche) toppad med DDL buttercream och en klick DDL på toppen!
Obs. Ganska smörig topping, byt ut hälften av smöret till philadelphiaost för ett friskare och lättare alternativ.
Instruktioner
- Dulce de Leche:
Ploppa ned en burk oöppnad kondenserad mjölk i en kastrull med tillräckligt sjudande för att täcka burken i ca 3 timmar, beroende på hur tjock du vill att kolan ska vara. Jag kokade min i 2 ½ timmar. OBS: Akta så inte burken explodera! Den kan göra det om vattnet inte täcker hela burken!
- Dulce de Leche cupcakes:
Sätt ugnen på 180°C. Vispa ihop smör socker och vaniljsocker i en medelstor skål på medelhastighet tills det är ljust och fluffigt.
Tillsätt äggen i två omgångar.
Vispa ner hälften av mjölet (på låg hastighet) tills allt är en smet.Tillsätt hälften av mjölken/gräddfilen (+ dulce de lechen om du vill ha ddl smal på smeten), sen hälften av mjölet igen (alltså 1/4 av allt från början) Tillsätt resten av mjölken/gräddfilen och vispa tills allt är blandat. Vispa till sist resten av mjölet.
Skeda smeten till muffinsformar i en muffinsplåt. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna i 5 minuter. För över till galler och låt de svalna helt.
- Dulce de Leche Buttercream:
Vispa smöret och vaniljsockret krämigt, tillsätt florsocker i omgångar. (ca 2 dl i varje omgång) Vispa ner dulce de lechen. Smaka av om du vill att den ska smaka mer.
- När muffinsen svalnat, spritsa på frostingen och lägg på en klick kola på toppen!
Publicerat den
29 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt goda cupcakes, men det blev väldigt mycket frosting! När cupcakesen var slut hade jag fortfarande en låda frosting kvar. Tror även jag balanserar sötman med lite citron i själva cupcaken nästa gång så det inte blir för sött. Men gott! :D Det blir repris.
Gjorde dessa idag och de vart på tok för söta för min smak. Hälften av frostingen vart över, trots att jag spritsade på rejält.