Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmuffins

(18 kommentarer)  
Blåbärsmuffins Blåbärsmuffins Blåbärsmuffins
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Klassiska blåbärsmuffins. Jättegoda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Om du bakar med vanlig ugnsvärme höj då temperaturen 20-25 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.
  4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
  5. Om ovanstående recept görs utan blåbär blir det en supergod vaniljmuffins med citronsmak istället.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • puntella 3 juli 2009

    Har precis tagit ut en plåt med muffins ur ugnen, tyvärr kan jag inte provsmaka (pga av GI). Har nu en form med 12 "GI muffins" i ugnen. Jag hade ingen mjölk så det fick bli filmjölk (tycker förresten att de blev väldigt ljusa, 25 minuter 180ºC). Följde receptet för mina GI muffins, fast bytte ut socker till rå socker och mjöl till dinkel, får se hur de blir... Den här gången provar jag 20 minuter på 200ºC...

  • margitkallgren 7 juli 2009

    Har just tagit ut dina blåbärsmuffins. Då jag inte hade färska bär tog jag sylt i stället. Därför minskade jag till 1½ dl mjölk och det blev jättebra. Det blev 12 större och 7 mindre muffins. Nu skall jag provsmaka!Mums,mums! De här kommer jag vekliogen att baka fler ggr. Tack från Margit i Falun

  • Emmis98 28 juli 2009

    såg smarriga ut!

  • Ricke23 26 oktober 2009

    Tog precis ut en plåt från ugnen. Smakade en liten bit och mums, han inte hålla tassarna borta! Jätte goda, tack för receptet! :)

  • LadyYuna 31 mars 2010

    Jag gjorde dessa muffins för några månader sedan och bjöd släkt och arbetskompisar. Jag kan säga att det blev oerhört populärt och direkta önskemål om att jag skulle göra dessa fler gånger:-)

  • kekke46 25 juli 2010

    Hej! Har bakat dina blåbärsmuffins idag dom blev goda och inte för söta. dom kommer jag att göra fler gånger en femma från mig med. Tack för recept

  • lena4 28 juli 2010

    Supergoda tycker vi. En femma i betyg. Lena

  • billy92 29 oktober 2010

    nice kopia http://www.recept.nu/1.122100/leila_lindholm/efterratter_godis/mjol/blabarsmuffins

  • lisled 29 oktober 2010

    Receptet är Leila Lindholms. Vet inte vad du menar med "nice kopia". Någonstans kommer alla recept ifrån.

  • wyates 8 januari 2011

    Kan man bara lägga i vaniljkräm om man vill ha det?

  • ullisw 16 juli 2011

    Jättegoda muffins... stora och fina!

  • zahraalsawaf 1 augusti 2011

    Toppen!!! Tummen upp. Jag använd björnbär och hallon de funkar bra också

  • sofiestr 10 september 2011

    Helt ljuvliga muffinsar! :) Kommer garanterat att baka dessa muffinsar flera gånger! En full femma från mig!

  • Jackie97 15 augusti 2012

    Supergoda! Inte sista gången!

  • dolores 9 september 2014

    Ska absolut göra fler gånger. Så tydligt med gradantal mellan varmluftsugn kontra vanlig. Klart en femma.

  • meta9 11 april 2015

    Mycket saftiga och goda, detta blir mitt nya favoritrecept för blåbärsmuffins :-)

  • sim2fil 29 augusti 2015

    Tack för tipset på bra recept! (Men du borde kanske ange källa Leila Lindholm istället för "min egen" då receptet är hämtat från henne.)

  • lisled 2 september 2015

    Hej sim2fil, Där det står Källa: Min egen, det har med bilden att göra. 2 av dem är mina, de har jag tagit, därför är källan min. Som receptkälla har jag angivit Leila Lindholm. Var det kommer upp i receptet det vet jag inte men det står fortfarande kvar när jag går in och tittar på receptet. Vill du att jag förtydligar vems recept det är? Kan i så fall göra det om det önskas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.