Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljpannacotta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Pannacotta är italiensk lyx när den är som bäst. Den känns lyxig - trots att den är busenkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och vaniljsockret
  2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet. Tillsätt vaniljsockret.
  3. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
  4. Skiva jordgubbarna. Blanda dem med honung, limeskal och -saft. Lägg jordgubbarna på pannacottan.
  5. Tips: Vill man lyxa till det lite tar man en vaniljstång istället för vaniljsockret men skrapa då ur den och låt den koka med grädden från början.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.