- Serverar: 5-10 portioner
- Tid: 4 timmar 20 minuter
Skriv ut
En lyxig och enkel dessert som är en fröjd får både öga och gom! Härlig balans mellan söt krämig vanilj och syrlig och läskande sås. Precis lagom mängd gelatin som gör att den inte blir för hård i konsistensen.
Instruktioner
- Skär ett snitt i vaniljstången. Värm upp grädden med socker och uppskuren vaniljstång utan att det kokar. Låt stå i ca 15 min. Blötlägg gelatin i kallt vatten. Värm mjölk och gelatin tills gelatinet är upplöst. Rör ner blandningen i vaniljgrädden. Häll upp i portionsskålar, gärna i glas på fot. Låt stå i kyl ca. 3 timmar.
- Skrapa ur frukterna och sjud ihop med vatten, socker och citronsaft. Sila bort kärnorna. Blötlägg gelatin i kallt vatten. Rör ner blött gelatin i passionsfruktspadet tills det är upplöst. Låt svalna. Lägg några färska hallon på pannacottan. Häll sås på pannacottan och hallonen ca 1 timma innan servering. Garnera med mynta eller citronmeliss.
Publicerat den
19 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super gott. Gjorde 70 st i helgen och fick bara massor med bra betyg...:)
Supergott, såsen var verkligen ett + ! Kombinerade ihop en "egen" desster med det här receptet plus en chokladmousse med daim i. (Frös och serverade som parfait.) Fick bara bra betyg och en tjej sa till och med: - "Det här var den godaste desserten jag ätit...!"