Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljpannacotta med pepparkakssmul och rårörda kanellingon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En krämig pannacotta med en topping av syrliga lingon som får smak av kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter. Häll grädden i en kastrull. Klyv vaniljstången och peta ner fröna i grädden, lägg ner stången också. Tillsätt sockret och låt gräddblandningen koka svagt några minuter. Ta kastrullen från värmen.
  2. Ta upp gelatinbladen och krama ur lite vätska. Lägg ner dem i grädden och rör med en visp tills de har smält. Fiska upp vaniljstången och häll upp pannacottan i portionsglas. Låt svalna och ställ sedan kallt minst 2 timmar.
  3. Rårör lingonen med sockret och kanelen. Toppa pannacaottan vid servering med lingonen och smulade papparkakor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.