Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljparfait med pepparkakor

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Len parfait med julig och lite knaprig touch. Parfaiten kan göras 1 vecka i förväg och förvaras i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden i en plastbunke. Vispa äggulor, vaniljsocker och socker vitt och pösigt i en plastbunke. Blanda grädden med äggvispet försiktigt.
  2. Täck bunken med plastfolie och ställ i frysen i ca 1½ timme. Rör om parfaiten 3-4 gånger under tiden. Blanda sedan parfaiten med hackade pepparkakor. Blanda i bären.
  3. Häll parfaiten i en glass- eller sockerkaksform, som rymmer ca 1½ liter. Sätt på ett tillhörande lock eller täck med plastfolie. Ställ formen i frysen över natten.
  4. Temperera och garnera parfaiten med vinbärsklasar vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.