- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En oemotståndligsmak av norrbotten.
Instruktioner
- Gelé:
Koka upp hjortronen med socker, vatten och limesaft. Spara några bär till garneringen.
Mixa bären hastigt med en stavmixer och sila i en tät trådsil, eller med silduk.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Blanda med den varma passerande hjortronpurén.
- Pudding:
Lägg gelantinblad i kallt vatten i fem minuter. Värm upp mjölk tillsamans med hälften av sockret, urkramade gelatinblad och frön från vaniljstången. Låt allt dra i med vaniljstången i 10 minuter för att utveckla vaniljsmaken.
- Vispa ägggulorna med resten av sockret. Häll på den varma mjölken under vispning och värm försiktigt blandningen tills den tjocknar. Den skall bli ungefär 84 grader varm och skall alltså inte koka. Sila, häll upp i en skål och låt den svalna.
- Vispa grädden och vänd den ner i den avsvalnade ägg och mjölkblandningen. Häll upp i portionglas och ställ i frysen i 10 minuter så att puddingen stelnar.
Häll på gelén när puddingen har stelnat och ställ i kylen i en timme. Garnera med ett hjortron.
Njut!
Publicerat den
23 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket mjölk är det 1,5 l ?????//Mvh Thomas