Vaniljpudding med hjortrongelé

En oemotståndligsmak av norrbotten.

Ingredienser

Pudding:
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
1/2 l standard mjölk
50 g socker
2 ägggulor
1 1/2 dl grädde

Gelé:
250 g frysta hjortron
1 dl socker
1 dl vatten
1 lime, saften från
3 1/2 gelatinblad (1 3/4 tsk gelatinpulver)

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
2240
Sparat:
26

Gör så här

Gelé:
Koka upp hjortronen med socker, vatten och limesaft. Spara några bär till garneringen.
Mixa bären hastigt med en stavmixer och sila i en tät trådsil, eller med silduk.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Blanda med den varma passerande hjortronpurén.

Pudding:
Lägg gelantinblad i kallt vatten i fem minuter. Värm upp mjölk tillsamans med hälften av sockret, urkramade gelatinblad och frön från vaniljstången. Låt allt dra i med vaniljstången i 10 minuter för att utveckla vaniljsmaken.

Vispa ägggulorna med resten av sockret. Häll på den varma mjölken under vispning och värm försiktigt blandningen tills den tjocknar. Den skall bli ungefär 84 grader varm och skall alltså inte koka. Sila, häll upp i en skål och låt den svalna.

Vispa grädden och vänd den ner i den avsvalnade ägg och mjölkblandningen. Häll upp i portionglas och ställ i frysen i 10 minuter så att puddingen stelnar.
Häll på gelén när puddingen har stelnat och ställ i kylen i en timme. Garnera med ett hjortron.
Njut!
Dela

LIKNANDE RECEPT

Vaniljpudding recept
av sajoh69
över 2 månader
av boz1965
över 2 månader
av Walla2
över 2 månader
av MrG
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.