Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljrullar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vill du överraska dina vänner med en annorlunda bakelse - både till form och innehåll? Då är dessa rullar, fyllda med härlig vaniljkräm, det givna valet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner i mjölet. Rita sex cirklar, ca 15 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
  2. Lägg papperna på plåtar. Bred ett tunt lager smet i varje cirkel. Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 4 minuter per plåt eller tills de är gyllengula.
  3. Lossa kakorna medan de fortfarande är varma och forma dem till rullar. Använd kavelns innerkäpp som form så att öppningen blir tillräckligt vid för att fyllas.
  4. Lägg rullarna med skarven nedåt på ett galler. Låt dem kallna.
  5. Gör fyllningen: Koka upp mjölk och strösocker i en kastrull. Rör samman äggulor och maizena i en skål. Häll under vispning den heta mjölken i blandningen.
  6. Häll tillbaka allt under omrörning i kastrullen. Sjud blandningen ett par minuter på svag värme till en tjock kräm. Ta kastrullen från värmen och låt krämen kallna.
  7. Vispa grädden hårt. Blanda ner den i krämen. Smaksätt med vaniljsocker och apelsinskal.
  8. Häll krämen i en sprits. Spritsa in kräm i rullarna från båda öppningarna, så att rullen blir helt fylld. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.