Vill du överraska dina vänner med en annorlunda bakelse - både till form och innehåll? Då är dessa rullar, fyllda med härlig vaniljkräm, det givna valet!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner i mjölet. Rita sex cirklar, ca 15 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
- Lägg papperna på plåtar. Bred ett tunt lager smet i varje cirkel. Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 4 minuter per plåt eller tills de är gyllengula.
- Lossa kakorna medan de fortfarande är varma och forma dem till rullar. Använd kavelns innerkäpp som form så att öppningen blir tillräckligt vid för att fyllas.
- Lägg rullarna med skarven nedåt på ett galler. Låt dem kallna.
- Gör fyllningen: Koka upp mjölk och strösocker i en kastrull. Rör samman äggulor och maizena i en skål. Häll under vispning den heta mjölken i blandningen.
- Häll tillbaka allt under omrörning i kastrullen. Sjud blandningen ett par minuter på svag värme till en tjock kräm. Ta kastrullen från värmen och låt krämen kallna.
- Vispa grädden hårt. Blanda ner den i krämen. Smaksätt med vaniljsocker och apelsinskal.
- Häll krämen i en sprits. Spritsa in kräm i rullarna från båda öppningarna, så att rullen blir helt fylld. Servera genast.
Publicerat den
29 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar