- Serverar: 20 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En kanongod kaka.
Lingonen gör kakan syrlig och tillsammans med daimen och lite kokos blir den helt underbar. Väldigt lättgjort och du kan bara inte misslyckas.
Instruktioner
- Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt därefter ett ägg i taget. blanda ihop det torra och rör försiktigt ner i smeten. Bred ut smeten på smörat bakplåtspapper i en liten långpanna ( 36x24 cm) eller i en stor med dubbel satts. strö över lingonen och daimen (ev hackade hasselnötter eller kokos).
Gräddas i ugnen 25 minuter på 175 graders värme eller tills kakan fått fin färg och att den vid stickprov är färdig.
- Låt svalna och skär den därefter i bitar.
Kan serveras som den är eller i en större bit med vaniljsås.
Publicerat den
23 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda jag gjorde dubbel sats,brytningen mellan sött och lingonen var inte dum alls.
Fantastiskt recept! Lättlagat och kalasmumsigt, alla uppskattar den lite märkliga kombinationen dajm-kokos-lingon, så receptet får jag alltid skriva ner och lämna vidare. Bästa kakan att ta med till föräldramötet eller när man ska stå för fikat på jobbet - går snabbt att göra, alltid uppskattad och blir bra även om man inte alltid haft tid och lust att lägga ner hela sin själ i bakandet....
Jättegoda! Jag tog röda vinbär istället för lingon och det fungerade utmärkt!