- Serverar: 34 portioner
- Tid: 1 timme 1 minut
Skriv ut
Drömgoda bullar med vaniljkräm och blåbärsfyllning.
Instruktioner
- Ugnen 250 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Rör i kesella och mjölk, låt degspadet bli fingervarmt ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med degspadet. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidigt och blank. Låt jäsa övertäckt i bunken 30-40 min.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut till en rektangel, ca 65x30 cm.
- Fyllning: Bred vaniljkrämen över degen, strö över blåbären och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 36 bitar.
- Lägg bullarna i mellanstora muffins formarna med höga kanter på 2 plåtar. Låt bullarna jäsa till drygt dubbel storlek på varmt ställe under bakduk 20-30 min.
- Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullar i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler under bakduk.
- Glasyr& garnering:
Rör florsocker och vatten till en trögflytande glasyr.
Ringla den över bullarna. Dekorera med blåbär och strössel.
Publicerat den
23 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar