Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljsnurror med blåbär

 
  • Serverar: 34 portioner
  • Tid: 1 timme 1 minut
Skriv ut

Drömgoda bullar med vaniljkräm och blåbärsfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnen 250 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör i kesella och mjölk, låt degspadet bli fingervarmt ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med degspadet. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidigt och blank. Låt jäsa övertäckt i bunken 30-40 min.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut till en rektangel, ca 65x30 cm.
  4. Fyllning: Bred vaniljkrämen över degen, strö över blåbären och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 36 bitar.
  5. Lägg bullarna i mellanstora muffins formarna med höga kanter på 2 plåtar. Låt bullarna jäsa till drygt dubbel storlek på varmt ställe under bakduk 20-30 min.
  6. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullar i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler under bakduk.
  7. Glasyr& garnering: Rör florsocker och vatten till en trögflytande glasyr. Ringla den över bullarna. Dekorera med blåbär och strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.