Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljstrutar - Mug cakes

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekta på en tebjudning en solig eftermiddag! Och alla ungar älskar dem, så varför inte byta ut den vanliga tårtan på kalaset?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en mugg i mikron i 10-20 sekunder. Tillsätt ägg, mjölk och vanilj och vispa samman med en gaffel. Blanda i socker, mjöl och salt och rör till en slät smet. Fördela smeten i de 4 glasstrutarna eller kopparna och ställ dem på en assiett. Kör i mikron i 1 minut och 45 sekunder (600 W), 1 minut och 30 sekunder (800 W) eller 1 minut och 15 sekunder (1000 W). Låt svalna.
  2. Gör toppingen under tiden. Vispa samman smör, florsocker och vanilj till en smidig smet och skeda ner den i en spritspåse med en stor stjärntyll. Spritsa krämen på kakorna i en spiral - bäst är att börja från kanten och hålla i ett jämnt tryck på påsen medan man arbetar sig inåt. Avsluta genom att lätta på greppet, trycka ner tyllen lite och så dra den rakt upp.
  3. Dekorera med hur mycket sås, strössel och chokladpinnar du vill.
  4. Använder du 3½ dl mugg kör du kakan i mikron 2 minuter och 50 sekunder (600 W), 2 minuter och 30 sekunder (800 W), eller 2 minuter och 10 sekunder (1000 W). Låt svalna. Halvera mängden smör, florsocker och vanilj till toppingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.