Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med akaciahonung och chokladfigurer

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Mmmmmmmmm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, ca 10 minuter. Koka grädde och strösocker i en kastrull några minuter. Sänk värmen.
  2. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg ner dem i grädden. Låt dem smälta under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt grädden svalna. Blanda ner vaniljyoghurt och vaniljsocker.
  3. Häll upp pannacottan i portionsglas. Låt dem stå 2-3 timmar i kylen före serveringen.
  4. Gör under tiden chokladfigurerna (se nedan). Häll en aning honung på pannacottan och stick ner chokladfigurer. Garnera med bär och ev myntakvist. Pudra till sist över lite florsocker.
  5. Chokladfigurer: Smält blockchokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Häll chokladen i en plastpåse med raka hörn eller i en liten pappersspritspåse. Klipp upp hörnet och spritsa figurer på bakplåtspapper. Placera figurerna kallt så att de stelnar. Lossa dem försiktigt från underlaget.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.