Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokos- och limekaka med vit choklad

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

En flirt med tropisk sommar är denna långpannekaka med kokos, krämigt chokladtäcke och pigg frukt. Kakan går utmärkt att frysa in – både med eller utan chokladglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner yoghurt, smält smör samt skal och saft från limen. Blanda mjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner detta i smeten. Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt över pannan.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna.
  4. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen och rör ner grovhackad choklad. Rör om tills chokladen smält och låt glasyren svalna något. Bred ut glasyren över kakan och skär den i mindre bitar. Servera med finhackade exotiska frukter, exempelvis ananas, physalis eller kiwi.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.