En flirt med tropisk sommar är denna långpannekaka med kokos, krämigt chokladtäcke och pigg frukt. Kakan går utmärkt att frysa in – både med eller utan chokladglasyr.
Instruktioner
- Ugn 175°
- Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner yoghurt, smält smör samt skal och saft från limen. Blanda mjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner detta i smeten. Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt över pannan.
- Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna.
- Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen och rör ner grovhackad choklad. Rör om tills chokladen smält och låt glasyren svalna något.
Bred ut glasyren över kakan och skär den i mindre bitar. Servera med finhackade exotiska frukter, exempelvis ananas, physalis eller kiwi.
- Lycka till!
Publicerat den
26 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar