Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbscoupe med vit choklad- & vaniljkräm.

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

En doft av sommar! Denna ljuva dessert är lätt att förbereda till många i glas (eller helt enkelt plastglas) Till barnens dessert byter du ut likören mot lätt sötad saft. Den vita chokladkrämen är även idealisk till en fräsch hemmagjord fruktsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp grädden i en kastrull. (Om du lyxar till det skrapar du nu ut kornen ur en bit vaniljstång och rör i.) Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i grädden. Dra kastrullen av plattan och rör i vaniljyoghurten. Låt krämen kallna och tjockna lite, den skall vara trögflytande.
  2. Bryt bitar av sockerkakan och lägg i botten på glas, droppa på likör och varva kakan med chokladkräm och skivade jordgubbar. Låt översta lagret vara chokladkräm och stick ner lite jordgubbsskivor på toppen. Ställ svalt ett par timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.