Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanlig pajdeg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Finns många olika sorter. Här är en av dessa Låt gärna degen vila i formen och i frysfack en stund, så sjunker inte kanterna.

Ingredienser

Instruktioner

Häll mjöl i en bunke. Skär rumsvarmt smör i små bitar och lägg i. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop med händerna till en deg. Platta ut degen en gång och knåda ihop degen till en boll. Lägg degen kallt minst 15 min om det är bråttom, men helst två timmar. Kavla ut en tunn deg (<3mm). Smörj en pajform med matfett. Klä med deg och skär bort kanterna. (Alt. tryck ut degen i formen). Stick upprepade hål i degen med en gaffel. Fyll med fyllning och sätt in i ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.