Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Variabel tjälknöl

 
  • Serverar: 5-10 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Ett samlingsrecept för den experimenterande matlagaren. ***Det är inte meningen att man ska använda alla föreslagna saltlagsingredienser på en gång!*** Receptet ger förslag på vad som kan användas och kombineras efter tycke och smak - prova dig fram!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt köttet djupfryst i ugn, 80-90 grader. När köttet tinat tillräckligt efter några timmar, sätt in termometer. Vid 55 grader är köttet rött, vid 75 är det genomstekt (60-65 grader är vad jag föredrar). Beroende på köttstorlek och form, 5-12 timmar i ugn.
  2. Koka upp vatten till saltlagen och blanda i de ingredienser du vill ha med. Rör om och låt svalna tillräckligt för att hällas i plastpåse (använd stekpåse om du vill ha det så varmt som möjligt). Häll lagen i påsen, placera köttet i lagen, knyt ihop och låt ligga 10-24 timmar.
  3. Tag ur köttet och skär i tunna skivor och servera med något krämigt, ex potatisgratäng, potatissallad och/eller svampstuvning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.