- Serverar: 5-10 portioner
- Tid: 2 dagar
Skriv ut
Ett samlingsrecept för den experimenterande matlagaren.
***Det är inte meningen att man ska använda alla föreslagna saltlagsingredienser på en gång!***
Receptet ger förslag på vad som kan användas och kombineras efter tycke och smak - prova dig fram!
Instruktioner
- Sätt köttet djupfryst i ugn, 80-90 grader.
När köttet tinat tillräckligt efter några timmar, sätt in termometer.
Vid 55 grader är köttet rött, vid 75 är det genomstekt (60-65 grader är vad jag föredrar). Beroende på köttstorlek och form, 5-12 timmar i ugn.
- Koka upp vatten till saltlagen och blanda i de ingredienser du vill ha med. Rör om och låt svalna tillräckligt för att hällas i plastpåse (använd stekpåse om du vill ha det så varmt som möjligt). Häll lagen i påsen, placera köttet i lagen, knyt ihop och låt ligga 10-24 timmar.
- Tag ur köttet och skär i tunna skivor och servera med något krämigt, ex potatisgratäng, potatissallad och/eller svampstuvning.
Publicerat den
29 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar