Älskar makrill och såg det här receptet på Goklväll och provade, jag uteslöt spenaten för det hör inte till mina favoriter och tog romansallad istället, det var jättegott.
Instruktioner
- Bryn smöret i en stekpanna, när smöret har tystnat lägg i makrillen med skinnsidan nedåt stek i ca 2 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan.
Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpannan.
Häll i grädden i stekpannan och koka tills 2 dl återstår, rör i dillen smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Ansa och skölj spenaten, dela den kokta potatisen i mindre bitar.
Vispa ihop olivoljan med citronsaften, vänd i potatisen samt spenaten, smaka av med salt.
Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon.
- Tips:
Jag tycker inte om spenat utan tog romansallad istället.
Publicerat den
27 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar