Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i ugn med lök och dillsås

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En fiskrätt som är god och enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du använder fryst fisk, tina den så pass att den går att skära i lagom portionsbitar.
  2. Hacka och fräs löken i lite matfett.
  3. Blanda grädden/crème fraichen med löken, dillen och salt. Smaka av såsen, den ska vara ganska salt. Lägg fisken i en ugnsfast form, häll över gräddblandningen. Man kan strö över riven ost om man vill.
  4. Grädda i 200-225 grader varm ugn (175-200 grader i varmluftsugn) i 15-25 minuter, beroende på hur tinad fisken är.
  5. Servera med haricots verts och ris. (Alternativ till ris t ex Quinoa, bulgur, matvete)

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • flabban 18 januari 2009

    Brynte löken först och slog på grädden samt gjorde en mjölredning för att få såsen lite krämigare. Att toppa med ost är ju bara ett måste, blev kanongott. Tack för ett bra recept.

  • Osqulda 18 januari 2009

    Tack för bra tips! Jag ska testa dina förbättringsförslag nästa gång :-)

  • Wombat04 10 juni 2011

    Tack för ett suveränt recept! Det är just den här typen av fiskrätter som jag gillar, då jag inte äter mycket fisk och är lite misstänksam mot alltför många ingredienser i. Vi använde nästan uteslutande crème fraîche och behövde inte reda av såsen alls, då den blev krämig ändå. En rätt som definitivt kommer att lagas igen!

  • Osqulda 11 juni 2011

    Åhh så kul! Jag gillar det också skarpt. Tillhör dessutom ett av få fiskrecept som jag tycker fungerar att värma dagen efter om det skulle bli något över.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.