Härlig potatissallad att ha på grillfesten.
Instruktioner
- Blanda vitvinsvinäger, olja, senap och socker väl till en vinägrett.
- Skala och hacka lökarna fint och vänd ner i vinägretten och låt marinera minst 10 minuter.
- Skölj och borsta potatisarna väl så all jord är borta och dela dem i klyftor. Lägg dem i en gryta i lättsaltat vatten.
- Det går även att använda vanlig potatis, den skalas istället innan den klyftas.
- Koka upp och låt koka tills potatisklyftorna är klara. Prova med sticka. Slå av vattnet.
- Skålla och flå de färska tomaterna. Skär dem sedan i tärningar.
- Av de soltorkade tomaterna tas efter tycke och smak. Skär de soltorkade tomaterna i tunna strimlor.
- Ansa och hacka persiljan fint.
- Tillsätt alla övriga ingredienser till potatisen och blanda väl.
- Servera till kryddig korv eller till stekt eller grillat kött.
Publicerat den
27 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar