Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Skölj och skär potatis i klyftor och blomkål i små buketter. Lägg allt på en djup ugnsplåt och ringla över 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Stek i ugnen i 25 minuter.
Skär kalkonfilén på längden i tunna skivor, 4-5 st. Lägg skivorna mellan plastfolie och banka ut dem med en kastrull (så att de blir tunna som lövbiffar). Krydda med 2 krm salt och 2 krm vitpeppar.
Ta fram tre djupa tallrikar, mät upp vetemjöl i den första, uppvispat ägg i den andra och ströbröd i den tredje.
Vänd kalkonskivorna först i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
Smält smör i en stekpanna och stek schnitzlarna i omgångar på medelvärme i 3 minuter/sida.
Blanda 4 msk olivolja, vitvinsvinäger, vitlök, dijonsenap, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Skölj och strimla purjolök.
Blanda potatisen och blomkålen med purjon. Dressingen och kaprisen i en skål.
Servera med schnitzlarna.