- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Citronbakad fisk med krämig örtsås och vitlöksfrästa grönsaker är superfräsch sommarmat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 °
- Dela fisken i stora bitar och lägg dem i en smord ugnsform.
- Salta och peppra. Strö på citronskalet och ringla över oljan.
- Sätt in formen i ugnen och baka fisken fast och vit, 10-12 minuter.
- Koka upp vattnet och buljongtärningen.
- Lägg persiljan och dillen i en mixer och slå på den varma buljongen. Mixa till en grön och fint fördelad röra.
- Häll tillbaka blandningen i kastrullen och klicka i créme fraichen.
- Vispa såsen slät och koka upp. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
- Vitlöksfrästa grönsaker:
- Dela squashen på längden och gröpa ur det mjuka i mitten. Skär squashen i cm-tjocka halvmånar.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
- Skär sockerärtorna i sneda bitar.
- Hetta upp oljan i stekpannan.
- Lägg i squashen och vitlöken och stek under omrörning ett par minuter.
- Blanda i sockerärtorna och stek grönsakerna möra men låt dem ha kvar lite tuggmotstånd. salta och peppra.
- Servera fisken med den varma gröna örtsåsen, vitlöksfrästa grönsaker och kokt potatis.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
19 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod fiskrätt som vi kommer att göra många gånger. Alla även barnen gillade den.
Mums...säger jag bara. Särskilt den goda såsen.