Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm tacotårta

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Annorlunda, varm tårta med smak av Mexico.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Skala och hacka löken till fyllning 1 och stek den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och låt den brynas med och bli jämnt smulig. Tillsätt grädde, tomatpuré och kryddor. Låt allt puttra samman ca 10 minuter. Rör då och då i färsen. Smaka av med salt och peppar. Låt röran svalna. Kantskär brödskivorna och lägg tre skivor som botten. Fördela ca hälften av färsröran på dem. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden.
  3. Bred osten till fyllning 2 över brödet. Skiva korven tunt. Tärna tomaterna. Fördela korv och tomater över osten. Lägg de sista brödskivorna över parallellt med det första lagret.
  4. Bred osten till garneringen över och runtom kanten på tårtan. Fördela resterande färsröra ovanpå. Garnera med tomater och skivad squash. Strö över riven ost. Tryck fast nachochipsen runt kanten. Gratinera tårtan ca 10–15 minuter eller tills osten har smält och tårtan är varm.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • bellan68 11 september 2008

    Oj vilken kanon god tårta! Alla åt som galna...

  • emaxen 15 september 2008

    Den var väldigt uppskattad av familjen, men väldigt mättsam tyckte allihopa, vi kommer att göra den igen.

  • carinacarina 18 januari 2009

    Har gjort denna 2 gånger på en vecka nu, o en gång med fyllning 1 o en svampfyllning jag hitta på själv, underbart alla gångerna, o lättlagat, tom min lillebror kunde laga den o han är inte ofta i köket.

  • pengsan 25 april 2009

    Den var supergod, åt så vi blev proppmätta och kunde inte låta bli resterna till lunch idag. Stort tack för ett bra recept!

  • lost_star 31 oktober 2009

    Supergod & lätt att göra...

  • hellea 9 maj 2010

    Använde vanligt rostbröd till min tacotårta. Nästa gång jag gör den så kommer jag nog att använda mer tacoost eller dryga ut den med lite cremé fraiche, då den inte räckte till att ha på sidorna. Ett gott och spännande recept.

  • sannenystroem 6 december 2010

    Jag använde också vanligt rostbrod, och det funkade kalasbra! Mycket god, en klar succe här hemma! =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.