En god och saftig äppelbakelse på en bädd av finrivna äpplen. Toppas med en läcker äppelsirap, vaniljglass och rostade hasselnötter.
Äppelbakelserna går utmärkt att frysa in.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en bakform med smör. Det fungerar även med en vanlig muffinsplåt.
- Vispa ägg, strö- och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda och sikta ner mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt rivet citronskal och saft samt äppelbitarna. Fyll formarna med smeten och grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills de är klara.
- Blanda alla ingredienser till äppelsirapen i en kastrull och låt det småkoka till lagom konsistens. Det tar 15-20 minuter. Rör inte i blandningen under tiden.
- Servera äppelbakelserna på ett täcke av finrivet äpple smaksatt med kanel. Fördela äppelsirap efter smak och servera med en glasskula samt toppa med rostade hasselnötter.
Publicerat den
5 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar