Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm chokladmousse med punschgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Gott som efterrätt...

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C. Vispa grädde och crème fraiche till punschgrädden. Blanda i punschen. Rör ihop hallon och socker. Dela chokladen i mindre bitar och smält dem, antingen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa i smöret och smält det i chokladen. Ta bort chokladen från värmen och rör i äggulorna. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum. Vänd ner chokladblandningen i äggviteskummet. Smöra och sockra fyra portionsformar. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Chokladmoussen ska vara lite krämig i mitten. Servera chokladmoussen genast med punschgrädde och rårörda hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.