Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm färskpotatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härlig potatissallad att ha på grillfesten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vitvinsvinäger, olja, senap och socker väl till en vinägrett.
  2. Skala och hacka lökarna fint och vänd ner i vinägretten och låt marinera minst 10 minuter.
  3. Skölj och borsta potatisarna väl så all jord är borta och dela dem i klyftor. Lägg dem i en gryta i lättsaltat vatten.
  4. Det går även att använda vanlig potatis, den skalas istället innan den klyftas.
  5. Koka upp och låt koka tills potatisklyftorna är klara. Prova med sticka. Slå av vattnet.
  6. Skålla och flå de färska tomaterna. Skär dem sedan i tärningar.
  7. Av de soltorkade tomaterna tas efter tycke och smak. Skär de soltorkade tomaterna i tunna strimlor.
  8. Ansa och hacka persiljan fint.
  9. Tillsätt alla övriga ingredienser till potatisen och blanda väl.
  10. Servera till kryddig korv eller till stekt eller grillat kött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.