Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm kycklinglängd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En riktigt god bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 gr. Tina smördegsplattorna i 10 min. Kavla ut dem till ytterligare 1/3. Vik upp kanterna 1 cm runt om. Häll av vätskan från champinjonerna (spara vätskan). Ansa och hacka lök och paprika. Fräs det i smör tillsammans med champinjonerna. Strö över mjöl. Lös upp buljongen i vätskan och späd med denna. Låt det koka ett par minuter. Tag bort skinn och ben från kycklingen. Skär köttet i tärningar. Blanda ner det i stuvningen. Vispa ihop ägg och grädde, tillsätt det till stuvningen, och låt den sedan inte koka mer. Smaka av med tabasco och ev. salt. Fördela stuvningen på smördegsbotten. Grädda i 250 grader i 15 min eller tills rätten fått fin färg. Ät och njut tillsamman med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.