Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm kycklingtårta med basilika och tomater

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Smaskig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt honung, salt och hälften av mjölet. Arbeta in det mjuka smöret klickvis. Tillsätt sedan ägget och resten av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, gärna i matberedare.Låt degen jäsa 1 timme under duk.
  2. Rör ihop ost, kesella, vitlök, skinka och oliver. Bena ur kycklingen och dela köttet i småbitar. Blanda ner kycklingen i smeten och smaka av med salt och peppar. Fyllningen kan göras dagen före och förvaras i kyl.
  3. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut den till en stor rund kaka, ca 50 cm i diameter.Den ska vara så stor att den kan vikas till mitten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj formens kant och botten noga.
  4. Lägg degkakan i formen, det gär enklast om man pudrar degen med lite mjöl och rullar upp den på kaveln.
  5. Bred ut kycklingfyllningen i formen. Dela tomaterna i kvartar och blanda med basilika, lite salt och peppar. Fördela tomaterna över kycklingröran.
  6. Vik in och vecka ihop degen mot mitten av formen. Nyp till skarvarna så att fyllningen inte läcker ut. Låt jäsa under duk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Pensla degen lätt med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Låt smörgåstårtan stå en liten stund under en handduk.
  7. Serveras med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.