- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Receptet kommer från boken Krögarnas bästa mat - Laxmoussen serveras som förrätt på Hemse Hotell.
Instruktioner
- Laxen mals två gånger i en köttkvarn eller till en fin smet i en matberedare.
- Blanda äggen med grädden och rör ihop med laxsmeten ordentligt under 7-8 minuter. Smaka av med salt och kryddor.
- Smörj och pudra en form med skorpmjöl (gärna med rund form med hål i mitten) . Lägg i laxröran.
Täck med aluminiumfolie
Grädda moussen i vattenbad i ugn, 225° i 50 minuter
- Fräs smör och mjöl i en såspanna. Späd med grädde och buljong till lagom konsistens, ganska tjock. Smaka av med salt, vitpeppar och det vita vinet. Blanda ned 1 hg räkor
- Laxmoussen stjälps upp på ett fat och garneras med räkor, citron och tomatklyftor och dillkvistar.
Publicerat den
11 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar