Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm Laxmousse med räksås

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Receptet kommer från boken Krögarnas bästa mat - Laxmoussen serveras som förrätt på Hemse Hotell.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Laxen mals två gånger i en köttkvarn eller till en fin smet i en matberedare.
  2. Blanda äggen med grädden och rör ihop med laxsmeten ordentligt under 7-8 minuter. Smaka av med salt och kryddor.
  3. Smörj och pudra en form med skorpmjöl (gärna med rund form med hål i mitten) . Lägg i laxröran. Täck med aluminiumfolie Grädda moussen i vattenbad i ugn, 225° i 50 minuter
  4. Fräs smör och mjöl i en såspanna. Späd med grädde och buljong till lagom konsistens, ganska tjock. Smaka av med salt, vitpeppar och det vita vinet. Blanda ned 1 hg räkor
  5. Laxmoussen stjälps upp på ett fat och garneras med räkor, citron och tomatklyftor och dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.