Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm smörgåstårta med kräftstjärtar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Varm smörgåstårta med kräftstjärtar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur och hacka paprikan. Tärna gurkan. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna. Fräs allt i lite matfett tills det mjuknar. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
  2. Smält matfettet till fyllning 2 och rör ner mjöl. Späd med mjölk och kräftspad. Låt det sjuda under omrörning några minuter. Låt stuvningen svalna.
  3. Ta undan några kräftstjärtar till garneringen. Grovhacka de andra. Hacka dillen. Rör ner majonnäsen i stuvningen. Tillsätt kräftor och dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ihop två Hönökakor på bakpappersklädd plåt så att du får en rundel. Bred cirka hälften av fyllning 1 över dem. Täck med två nya Hönökakor och bred fyllning 2 över. Täck på nytt och bred resten av fyllning 1 över. Hit kan tårtan förberedas.
  5. Skär tomaterna i skivor och fördela dem runtom smörgåstårtan. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Garnera med några kräftstjärtar och kryddgrönt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lul 20 augusti 2008

    har inte testat än, men låter gott. gillar varma smörgåstårtor

  • NotMyCupOfTea 26 mars 2012

    Gjorde denna fantastiska smörgåstårta igår 25/3 , blev en succé! Super god!:)

  • leffe12 10 maj 2012

    Hur varm ska ugnen vara

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.