Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm svampmacka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Enkel och god kvällsmacka

Ingredienser

Instruktioner

Slå på Ugnen på 225 grader, lägg 12 st skivor franska på ugnsplåten, smörj frallorna med smör o olivolja, sätt 2 msk av samma fett i en kastrull, hetta upp och fräs svampen under omrörning strö på 1 msk vetemjöl, häll på spadet ur svampburken( späd efter behov med lite mjölk) eller byt ut spadet mot grädde, låt puttra en stund, salta och peppra och svampstuvningen är klar att fördelas på mackorna. Skiva ost eller strö på gratängost så att mackan täcks av ost. Grädda i ugnen tills osten börjar få färg, ca 5-7 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.