Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm thaibiffsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Thailändska, fräscha smaker utmärker den här salladen med biff, gurka, koriander, mynta och en syrlig limedressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en skål som inte är av metall och tillsätt chiliflingor och 1 msk fisksås,. Ställ åt sidan 30 minuter och blanda ofta under tiden.
  2. Blanda resten av fisksåsen med limesaft och strösocker. Blanda väl tills sockret har lösts upp.
  3. Blanda gurka, tomater, salladslök, koriander och mynta i en skål och lägg upp på ett serveringsfat.
  4. Hetta upp en grillpanna och stek köttet 3-4 minuter på varje sida, eller tills det är stekt efter smak. Ta upp ur pannan och låt vila 5 minuter i aluminiumfolie.
  5. Strimla köttet fint, skär tvärs över köttets fibrer. Lägg biffstrimlorna ovanpå salladen och skeda över dressingen. Strö över jordnötter och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.