Thailändska, fräscha smaker utmärker den här salladen med biff, gurka, koriander, mynta och en syrlig limedressing.
Instruktioner
- Lägg köttet i en skål som inte är av metall och tillsätt chiliflingor och 1 msk fisksås,. Ställ åt sidan 30 minuter och blanda ofta under tiden.
- Blanda resten av fisksåsen med limesaft och strösocker. Blanda väl tills sockret har lösts upp.
- Blanda gurka, tomater, salladslök, koriander och mynta i en skål och lägg upp på ett serveringsfat.
- Hetta upp en grillpanna och stek köttet 3-4 minuter på varje sida, eller tills det är stekt efter smak. Ta upp ur pannan och låt vila 5 minuter i aluminiumfolie.
- Strimla köttet fint, skär tvärs över köttets fibrer. Lägg biffstrimlorna ovanpå salladen och skeda över dressingen. Strö över jordnötter och servera.
Publicerat den
22 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar